Campanya de sòcies

Vídeo amb subtítols en castellà, francès i català:

Ja fa un any i mig que Can Tonal de Vallbona camina. Seguim endavant amb aquest projecte social i comunitari que vol ser un altre punt des d’on sembrar llavors un món basat en la cooperació i l’ajuda mútua, l’autogestió i la democràcia directa, el reequilibri amb la natura…

Hem recopilat el que hem estat fent durant aquesta etapa inicial. Ho volem compartir amb vosaltres:

“Can Tonal: 2014-15” (pdf)

Des del principi projectem Can Tonal en el llarg termini, com a projecte estable, per això ens hem embarcat en la compra de la finca. La major part d’aquesta estarà dedicada a la construcció de recursos productius i socials dedicats a l’empoderament i l’autonomia dels veïns i veïnes de la zona i de totes aquelles persones que vulguem caminar juntes.

Busquem crear relacions, tant personals com materials, on la reciprocitat i l’ajuda mútua siguin els valors fonamentals de les mateixes, intentant així no basar-les en l’intercanvi monetari ni en la comptabilització, afavorint que es basin en la confiança i el compromís en la construcció d’aquest nou món.

No obstant això, la realitat actual segueix estant immensament mercantilitzada. La compra de la finca l’estem assumint amb pagaments mensuals durant anys. Hem aconseguit acordar-la sota unes condicions especials, coherents amb els nostres fins, que impedeixen el lucre personal de cap membre formal de la part compradora, així com l’ús de l’immoble amb objectius especuladors. A més, hem aconseguit aquest tracte sense que hi hagi cap banc pel mig.

Des de l’economia col·lectiva de la comunitat dinamitzadora del projecte fem front a la despesa de la compra, així com a les despeses dels materials i eines que s’han utilitzat i s’utilitzaran per a la rehabilitació dels recursos de la finca. Aquesta economia es basa en estalvis que hem posat en comú i en feines que hem anat i anem fent.

Tot i que ja rebem un immesurable suport de moltíssimes maneres, sigui a les jornades de treball, amb donació de materials o rebent la vostra estima i suport emocional, volem obrir també la possibilitat de recolzar monetàriament aquesta aposta.

Sabem que a vegades donar i rebre diners, quan no es tracta d’una compra-venda o d’aconseguir alguna cosa a canvi, pot comportar connotacions que ens incomoden. Els diners són un tema polèmic i delicat que molts cops genera friccions en les relacions. Però també sabem que mitjançant l’aportació de diners es poden recolzar causes en les que es cregui, i pensem que cal crear canals perquè es pugui contribuir també monetàriament, en aquest o qualsevol altre projecte transformador al què es vulgui donar suport.

Hi ha moltíssimes formes de ser part i de col·laborar amb Can Tonal, aquesta és només una. Per promoure els canvis que desitgem creiem que tothom té a aportar moltes coses mitjançant la seva implicació personal en aquest projecte i en tants d’altres que van en la línia d’intentar canviar aquesta realitat que ens aboca a la misèria.

Des d’avui obrim l’opció de fer-se soci del projecte, recolzant-lo amb alguna quantitat voluntària periòdica. Els diners aportats es destinaran únicament a una part dels pagaments de la col·lectivització de la finca.

Si us interessa, consulteu el nou apartat dins la secció “Suport”:

– – Fer-se soci/a – –

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada