Can Tonal – 10 anys

Fa 10 anys que vam començar Can Tonal!

“Seguim apostant per la cooperació, el suport mutu, l’autogestió, la democràcia directa i l’equilibri amb la natura. Seguim vivint dempeus i no de genolls. Seguim pensant que la revolució és possible i necessària. L’amor per la vida contra la claudicació!”

Article a la Directa pel 10è aniversari: “Can Tonal, una dècada reconstruint el comunal”

Declaració d’intencions de 2014 | Vídeo de 2015

Vídeo pel 10è aniversari:

Fa 10 anys que vam començar Can Tonal.

Ens movia la convicció que les coses podien ser d’una altra manera i, després de 10 anys d’intentar-ho, d’entregar-nos, d’aprendre a base d’hòsties i encerts, de sorprendre’ns mil vegades en el camí… Podem dir, amb un somriure als llavis, que sí, que no només ho seguim pensant, sinó que ens hi reafirmem i ho volem dir ben alt.

Avui és encara més evident que el sistema actual ens empeny a la barbàrie i a la destructivitat. Per redreçar-ho, no és suficient amb petits canvis. Necessitem una transformació generalitzada i de base on el canvi social i el canvi personal van lligats.

Per poder construir un moviment revolucionari, ens cal aprendre a ser persones comunitàries. Ens cal construir comunitats als nostres pobles, als nostres barris, a les nostres comarques.

Lluitem des de la nostra vida, des de les nostres circumstàncies, intentant unir vida i lluita. L’arbre creix sobre unes arrels. Alhora, per construir comunitats estables, per construir teixit social horitzontal, necessitem recordar-nos que el sistema és contrari a tot això i ho ataca de múltiples formes, sovint molt subtils.

Volem vincular allò que fem amb un horitzó ampli i ambiciós, a l’alçada de les circumstàncies. Crear comunitat, enfortir el teixit social solidari, construir poder popular, fer avançar els imaginaris i els moviments de resistència… Actuem localment i ens organitzem més enllà.

Malgrat les mancances, malgrat els errors i les dificultats… Persistir és una victòria i 10 anys no es fan cada dia.

Seguim imaginant una societat nova. Seguim apostant per la cooperació, el suport mutu, l’autogestió, la democràcia directa i l’equilibri amb la natura. Seguim vivint dempeus i no de genolls. Seguim pensant que la revolució és possible i necessària. L’amor per la vida contra la claudicació!

Avui celebrem que seguim aquí.

Sols el poble salva el poble!

Avui celebrem els 10 anys passats i els 10 anys que venen d’aquest foc revolucionari, que és caliu comunitari, que és foc revolucionari…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.