19 d’abril: Marxa per la Defensa de Gallecs

El proper diumenge 19 d’abril des de Can Tonal ens sumarem a la marxa per la defensa de Gallecs, l’anomenat pulmó de la plana vallesana, amb una història de 40 anys de lluita. S’està organitzant des de la Plataforma per la Defensa de Gallecs. Estarem a les 9h a la plaça de la vila de Santa Perpètua de la Mogoda.

marxa_tots_a4200pp
Comunicat de la Plataforma:

Aviat farà un any que ens vam assabentar per la premsa d’un nou episodi del què La Generalitat porta 40 anys fent a Gallecs: vendre’s el Territori, regalat pel règim franquista, amb la complicitat dels ajuntaments. Com que portàvem mesos col·laborant amb l’Incasòl, aquest brut gest ens va ferir com una ganivetada per l’esquena i ens va demostrar que els depredadors mai es rehabiliten.

Des d’aquell vergonyós dia, la Plataforma per la Defensa de Gallecs no ha parat de buscar-hi solucions i fer tot tipus d’accions.

Vam començar difonent la gran mentida de què Gallecs està definitivament protegit amb xerrades i paradetes, el que ens va aportar nous i motivats activistes. I va ser en aquell moment, que vam dir prou de deixar-nos trepitjar i que ja no només lluitarem per Can Banús, sinó que farem sortir del calaix tota la brutícia que han anat amagant, tant els uns com els altres, i que significaria la fi de l’Espai. Aquest impuls, va donar lloc al cartell Les Amenaces de Gallecs que farem arribar allà on calgui perquè tothom pugui conèixer els projectes que ens oculten.

En contra del què es diu del nostre grup, hem continuat amb la legalitat i la diplomàcia, fent al·legacions al procés, una queixa al Síndic de Greuges i iniciant un període de redaccions i presentacions de mocions als ajuntaments i al Parlament. Com que una vegada més, evidenciem que res ha canviat, que aquest és el país del benefici immediat, de la dictadura encoberta, de l’opacitat, la corrupció i l’autodestrucció, no ens deixen altra opció que carregar-nos amb megàfons i tambors i sortir al carrer.

Per això, donarem el tret de sortida d’aquesta nova batalla mediàtica amb una gran manifestació inspirada en la del 78. El diumenge 19 d’abril serà una jornada inoblidable on reivindicarem i gaudirem amb 5 columnes multicolors que faran arribar milers de persones a Can Banús i cridaran que s’ ha acabat l’era dels cacics i amb ells, la insostenibilitat de la nostra terra.

Res ha canviat des del 78: Visca Gallecs verd i agrícola!

Podeu trobar més informació aquí.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.