Para, Cuina i Pensa 2016, Agenda per a l’Autonomia

Ens fa molta il·lusió ser un dels projectes recollits a Para, Cuina i Pensa 2016, Agenda per l’Autonomia!

Aquest és el segon acte d’un projecte que nasqué l’any passat amb Para, Cuina i Pensa, l’agenda del Vallès Agrosuficient, en què un grup de sis persones van unir els seus esforços, somnis i passions per teixir aquesta Agenda-Receptari artesanal que va superar totalment les seves expectatives.

Enguany volen oferir una nova agenda-receptari, però aquesta vegada l’èmfasi no està en l’agrosuficiència: volen posar la mirada en les experiències que, arreu del territori català, aposten per una autonomia real, construint veritables Zones Autònomes que ens permetin viure en llibertat.

Així, hi trobarem projectes d’autogestió de la salut, comunitats de vida, fons documentals cooperatius, xarxes d’estudi autònom… Saben que el moment actual és propici a aquestes iniciatives (o ara o mai!) i per això creuen important crear xarxes i donar-les a conèixer. Però no obliden que són somnis que vénen d’antic, des que la humanitat s’ha hagut d’enfrontar a sistemes jeràrquics: també hi trobareu, doncs, relats històrics de moments espontanis de lluita, insubmissió i autoorganització. Molts acaben en derrota: però entenen que no hi ha derrota que valgui mentre construïm autonomia.

Desitgen que aquesta nova agenda, que neix de les seves panxes, del seu moment vital, de la seva necessitat de trobar-se i construir juntes ens serveixi per abatre els murs de l’espectacle capitalista i ens ajudi a perseguir allò que necessitem.

Can Tonal hi serem amb altres projectes com Salut Entre Totes, l’Espai Cooperatiu de Cuina i Cultura Can Capablanca, la Xarxa d’Estudis per a l’Autonomia, Can Fugarolas i La Fondona.

Han obert un Verkami per rebre micromecenatge!

Podeu escoltar l’entrevista que els han fet a l’equip de Para, Cuina i Pensa a Ràdio Trama.

verkami_c5d9e44416c4971c2bdbd17c887fdb07

(il·lustració de l’Agenda)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.