Tercer Aniversari de Can Tonal

Aquest juny fa tres anys que vam aterrar a Can Tonal. Han estat tres anys plens de coses. Tres anys intensos d’aprenentatges, esforços, treball, errors, encerts, conflictes, alegria, tristesa, entusiasme, determinació, desànim, convivència estreta i generació de vincles comunitaris i veïnals, d’amistat, companyonia i germanor.

Durant aquests tres anys han passat moltes coses al nostre territori i al món en general. Segueixen els processos d’aprofundiment de la crisi humana, social i ecològica que patim, que desacrediten la legitimitat de les institucions dominants i els seus paradigmes d’idees i valors.

Hi ha processos d’intentar canalitzar el descontent cap a plantejaments de falsos “canvis” que retoquen la superfície mantenint i reforçant les arrels dels problemes… o de canalitzar-lo cap a noves i velles fòbies, fanatismes de masses i odis entre la gent de baix.

Alhora, nous processos revolucionaris esperançadors, lluny d’aquí, que demostren que canviar les coses no és impossible, i molts projectes de base, feina de formiga, per anar arrelant i estenent arreu valors i pràctiques enfocades a construir una vida molt més digna, lliure, autogestionada i fraternal, sense persones explotadores ni explotades.

Una gran majoria de la gent segueix immersa en la societat de consum, acomodada en ella o desitjant fer-ho, reclosa en la vida privada sense assumir dedicar una part de les energies vitals a remar cap a un destí col·lectiu millor, a contracorrent.

Nosaltres celebrem que estem aquí i que seguim. Que, malgrat els moments difícils i durs, continuem endavant. Saludem el Pablo, el Liu i el Ciscu, i les demés persones que ja no hi són però ens han marcat i les portem amb nosaltres.

Contagiem l’anhel d’una vida millor, per a avui i per a demà, per als qui som i per als qui vindran! Tinguem confiança en nosaltres, en les nostres capacitats i possibilitats, i assumim el deure de prendre part i comprometre’ns, d’agafar les regnes de les nostres vides.

Us deixem amb la pel·lícula que hem fet algunes imatges del dia de celebració:

PER CAPÍTOLS: L’ull del tigre (00:02) / La teva calor (04:07) / Per dins (06:47) / Ara som lliures (08:46) / El Joan a la merda (10:31) / Voltes (10:46) / Happy-Flower Hippie Scheiße! (12:24) / Fauna salvatge (12:36) / Un aplaudiment (13:06)

Basada en la gimcana de celebració del tercer aniversari de Can Tonal, amb algunes fotos de la nit. Gravació, edició i postproducció casolanes. Banda sonora: Survivor, Estopa, Los Chichos i Enya (instrumentals), Sílvia Tomàs i Peligro de Vida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.