“Última crida”, una crisi de civilització

ultima-llamada-v0-2-640x927

Des de Can Tonal de Vallbona ens adherim al manifest “Última crida”, fet públic l’estiu de l’any passat i signat i difós per diverses persones i organitzacions de l’Estat espanyol.

Ens adherim per donar-hi suport, ja que ens sembla una iniciativa interessant i necessària, i per intentar estendre la consciència sobre les crisis ecològica, energètica i de recursos. Pensem que és una qüestió important sobre la qual, igual que en molts altres casos, sovint encara hi ha una consciència superficial fins i tot dels dels sectors socials més crítics.

Hi estem molt d’acord en termes generals. L’únic que no veiem és cap “procés constituent” que s’estigués gestant quan va sortir el manifest que suposés una obertura de possibilitats per a altres formes d’organització social. Nosaltres creiem en afrontar les diferents crisis i problemàtiques, vigents i per venir, des de l’autoorganització popular en tots els àmbits i l’extensió de pràctiques, valors i idees de cooperació, autogestió, solidaritat i harmonia amb el medi natural.

Manifest: Última crida. Això és més que una crisi econòmica i de règim: és una crisi de civilització

També, en la línia, recomanem la lectura de “La defensa del territori en el projecte de transformació”, text d’anàlisi d’Apoyo Mutuo publicat recentment, així com les aportacions d’Antonio Turiel al seu bloc “The Oil Crash”, una de les persones de més referència a Catalunya sobre la qüestió de la crisi energètica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.