Qui combat el terrorisme i què fa occident?

Des de la Plataforma Azadî, col·lectiu català de solidaritat amb el poble kurd, presenten aquest vídeo de denúncia, en el qual ens van convidar a participar juntament amb la cantautora Sílvia Tomàs, el cantautor Cesk Freixas, la poeta Sònia Moll, Xavi Sarrià (cantant d’Obrint Pas), la documentalista Alba Sotorra i altres persones de grups o col·lectius com la llibreria Aldarull, Col·lectivaT, IVARDIA Produccions, la CUP, Gatamaula, Lágrimas de Sangre, Embat, Arran, Acció Llibertària de Sants i la mateixa Plataforma Azadî.

El vídeo té subtítols en català, castellà, kurmancî, turc, anglès i portugès. Ajudeu-nos a difondre’l!

Avui a Turquia, ser membre del moviment d’alliberament kurd, considerar-se’n afí, o simplement ser kurd o kurda s’ha tornat motiu de persecució.

A Turquia viuen prop de 20 milions de kurds i kurdes que estan patint, des de fa prop de 50 anys, la brutal repressió de l’Estat turc. La falta de llibertat d’expressió, la persecució de qualsevol expressió de cultura kurda, el setge militar constant a diferents poblacions de majoria kurda… són la cara invisible de la falsa democràcia que Erdogan i l’Estat turc estan construint a Turquia.

El projecte sociopolític que els i les militants del moviment kurd proposen al Kurdistan nord (regió kurda dins del territori nacional turc) i, més enllà, a Turquia i a l’Orient Mitjà, és el Confederalisme Democràtic. Una organització de la vida basada en l’associació lliure de municipis, comunes, assemblees populars, cooperatives, associacions de dones… que descansa sobre tres pilars: l’ecologia, la democràcia radical i l’alliberament de la dona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.